photo detail

DECLARACIÓ DELS DRETS DE LES PERSONES PARTICIPANTS

La Declaració dels Drets de les persones participants és un document de referència per a l’educació de persones adultes del segle XXI i per a la participació ciutadana. Ha estat elaborada i consensuada per les persones participants de FACEPA i d’altres associacions de l’Estat i d’Europa. Actualment  està reconeguda a molts països del món.

Avui 3 de juliol, celebrem els 20 anys de la seva firma en una trobada que es va fer el 1999 a Saragossa. Per commemorar com es mereix aquest esdeveniment, volem fer memòria històrica del naixement d’aquest important document.

La primera idea de la Declaració dels Drets de les persones participants va sorgir d’un grup d’entitats reunides en un fòrum d’Agents Socials. FACEPA va encarregar-se de promoure tot un procés de debat i intercanvi d’opinions entre participants de diferents associacions en el marc d’un projecte europeu Sòcrates (Bill project. European Chart of 

Participant’s Rights in Adult Education. 1997-1998), en el que hi van col·laborar entitats d’educació de persones adultes de Bèlgica i d’Holanda.

De les tertúlies i grups de discussió a cada país en va sortir un primer esborrany que es va difondre, a centres educatius, associacions, universitats, partits polítics, etc. Les persones que havíem participat en el procés d’elaboració de la Declaració, a cada país, ens vam reunir amb altres persones participants de les escoles i associacions per explicar què significaven els drets dels participants i donar l’acabat definitiu a la seva redacció.

Posteriorment, FACEPA va continuar treballant en el debat sobre els Drets de les persones participants convidant a entitats d’altres Comunitats Autònomes a dir la seva opinió i compartir-la. En total es van reunir 15 entitats diferents. En una trobada de participants celebrada el juliol de 1999 a Saragossa, es va aprovar la versió definitiva i que trobeu en aquesta web.

La Declaració ha estat publicada en la col·lecció de “millors projectes europeus d’educació 1995 – 1999” de L’Agència Nacional Sòcrates i s’ha presentat en molts espais europeus i internacionals de debat sobre educació de persones adultes, incloent-hi la V Conferència Internacional sobre l’Educació de Persones Adultes organitzada per la UNESCO.

Tags

RelatedPhotos

Formació Familiars
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Tertúlies Dialògiques a Facepa
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Formació en TIC per tothom
Comments: 0
Added: Author: Facepa
I Jornadas virtuales de prevención de violencia de género: “Educación de personas adultas y prevención, ¿Qué evidencias científicas tenemos?”
Comments: 0
Added: Author: Facepa
COVID-19
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Grup de Dones Facepa febrer
Comments: 0
Added: Author: Facepa
TIC Taxonera 2019
Comments: 0
Added: Author: Facepa
25N Comunicat i activitats.
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Grup de Dones Facepa gener
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Grup de dones d’octubre
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Concentració 21 d’octubre
Comments: 0
Added: Author: Facepa
Grup de dones setembre
Comments: 0
Added: Author: Facepa