?>

EUROPEUS

                                                  

ScienceLit és un projecte europeu (Erasmus+) que pretén promoure les Tertúlies Científiques Dialògiques (Acció Educativa d'Èxit) arreu dels diferents països amb l'objectiu que les persones participants puguin accedir al coneixement científic i puguin adquirir competències i eines que els permetin interpretar i analitzar el coneixement científic de forma autònoma.

Les persones participants d'aquest projecte són principalment les persones adultes en risc d'exclusió social i les persones que es troben a l'atur.

El projecte també consisteix en la creació de tres resultats: 1)Una metodologia sobre com realitzar les Tertúlies Científiques Dialògiques; 2) Guia Interactiva i 3) Curs de formació per educadors i voluntaris


                                                                                                                     

News of the project

El 12 d'octubre, els representants de les institucions sòcies del projecte es van reunir a Barcelona per engegar el projecte i decidir sobre les tasques que cadascun d'ells té.

Agora, com a coordinador, va organitzar la infraestructura, així com els aspectes tècnics i de continguts del projecte. Tots els socis van estar molt satisfets amb els objectius assolits de la reunió.

Més informació clica aquí

El 13 i el 14 de juliol, els socis del projecte es van reunir a la segona reunió transnacional celebrada a Bonn. La reunió va ser molt productiva, ja que tots els socis van resoldre totes les seves qüestions i les pautes futures van ser confirmades i acordades. Un dels temes principals va ser la Guia Interactiva que es desenvoluparà per ajudar els altres a iniciar i dur a terme les Tertúlies Científiques  Dialògiques. Degut a que el diàleg igualitari configura el projecte, la trobada va estar enrriquida especialment per la participació de participants de les Tertúlies Científiques Dialògiques. La primera nit, tots els socis van visitar el centre d'educació per a adults d'Alemanya (Volkshochschule) per obtenir una visió de l'educació d'adults a Alemanya.

El 10 de maig de 2017 RIC Novo mesto va organitzar la seva primera reunió científica. El tema de la trobada va ser "Canvis meteorològics", basat en un article d'un meteoròleg eslovè de renom mundial, el Dr. Lučka Kajfež Bogataj.

En primer lloc, els representants del projecte van introduir els objectius del projecte, així com el curs de l'esdeveniment. A continuació, l'autor de l'article, el Dr. Lučka Kajfež Bogataj, va unir-se a ells en l'esdeveniment, presentanr l'article i el tema.

Després d'això, els participants van tenir l'oportunitat de preguntar a l'autor algunes preguntes i, més endavant, tenien temps suficient per expressar els seus pensaments i opinions sobre el subjecte donat.

Els participants estaven molt contents amb l'esdeveniment i els seus van expressar la seva anticipació de la pròxima.

Notícia realitzada per Ric Novo Mesto, Eslovènia

El 22 de desembre de 2016, l'equip d'alfabetització científica AGORA va organitzar la primera reunió del Comitè Nacional de Coordinació (NCC) dins del projecte.

La reunió va tenir la següent agenda:

  1. Benvinguda
  2. Introducció al projecte
  3. Paper de NCC
  4. Tertúlies Dialògiques: per què a la ciència?
    Metodologia ScienceLit
  5. Decisions: nombre de trobades i tema proposat

Els participants van tenir moltes preguntes interessants que van poder ser resoltes. 

Notícia feta per Àgora, Barcelona

Les Tertúlies Científiques Dialògiques a Àgora ja han començat! El 26 de gener de 2017 AGORA van organitzar la primera sessió de les Tertúlies.

Molts participants van assistir amb un gran interès a començar a aprendre més sobre la ciència. Aquesta activitat és ara part de la nostra oferta formativa i es durà a terme tots els dijous.

 

Notícia feta per: Àgora, Barcelona

RIC Novo mesto va organitzar una segona Tertúlia Científica Dialògica el 31 de maig de 2017. Van discutir un tema molt actual de les influències dels pesticides en la salut de les persones. L'article sobre el qual es va formar el debat va ser escrit per un ecoactivista, el Sr. Anton Komat. 

Igual que en la primera Tertúlia, vàrem tenir l'honor de rebre a l'autor, el Sr. Anton Komat, que va tenir l'amabilitat de no només presentar l'article, sinó de quedar-se amb ells per un temps i respondre algunes preguntes pel que fa al tema en qüestió.

Després d'això, els participants van poder expressar els seus punts de vista sobre el tema. La reunió va ser molt reeixida i tots els involucrats van estar novament, feliços amb l'execució.

Notícia feta per KMOP, Grècia

La segona Tertúlia Científica Dialògica organitzada per KMOP va tenir lloc el 5 de maig de 2017. El propòsit de les Trobades Diàlegs Científics és per a adults que es troben en situació de desavantatge (desocupació a llarg termini, baix nivell educatiu o participació en educació no formal ) per adquirir coneixements científics i trobar formes de beneficiar-se d'ell en els seus esforços per accedir al mercat laboral. Els participants en la segona Trobada Diàleg Científica van debatre sobre Darwin i la seva contribució ... en el camp de la Biologia, llegint un article anomenat "Darwin Now". La controvèrsia es va agitar quan alguns participants van argumentar que encara no s'han demostrat les seves afirmacions sobre l'evolució humana i que encara hi ha moltes coses que no es poden explicar. Al final, tots van coincidir que la biologia és un camp científic molt interessant que encara té molt a oferir.

Notícia feta per Ric Novo Mesto, Eslovènia

La tercera reunió científica organitzada per RIC Novo Mesto i va tenir lloc el 27 de juny de 2017. Aquesta vegada no van convidar a cap convidat especial perquè els participants tinguéssin la plena llibertat per discutir els seus punts de vista pel que fa a temes anteriors. El títol de la reunió va ser: "El clima està canviant, el nostre menjar també ha de canviar". Els participants van poder presentar les seves idees sobre com afectar el seu entorn immediat amb el millorament de l'ecologia.

Més informació clica aquí

Notícia feta per Ric Novo Mesto, Eslovènia

El 5 de juny de 2017, es va realitzar la tercera Tertúlia Científica Dialògica organitzat per KMOP. L'objectiu de les Tertúlies Científiques Dialògiques és que els adults que es troben en situacions de desavantatge (desocupació de llarga durada, baix nivell d'educació i / o que participen a l'educació no formal) adquireixin coneixements científics i trobin formes de beneficiar-se d'ells en el seu esforç per accedir al mercat laboral.

Aquesta vegada els participants van examinar en profunditat a Aristòtil i, en particular, dues de les seves cites més famoses del seu treball "Política": "La ciutat és la forma més alta de la societat". Els passatges van ser molt coneguts per tots i acceptats amb entusiasme, ja que alguns dels conceptes discutits sobre l'estructura de la societat i els llaços entre els homes també s'apliquen en el present. Alguns participants van fer connexions entre la idea d'Aristòtil de la societat i la forma que tenen la majoria de les societats actuals, detectant les diferències i tractant de descobrir quan, com i perquè van succeir aquestes diferències.

Notícia realitzada per KMOP, Grècia

El dia 18 de maig, ÀGORA va organitzar l'última reunió de la Comité Nacional de Coordinació del curs 2016 - 2017.

Durant aquesta reunió, els participants van avaluar com l'activitat de les Tertúlies Científiques Dialògiques ha funcionat durant aquest període. En aquest context, els participants van debatre sobre com poden participar nous participants joves en el projecte.

A continuació, es van informar sobre la situació de la Metodologia de ScienceLit explicant que el següent pas serà la revisió del panell assessor.

Finalment, els membres del Comitè van suggerir nous temes per als Diàlegs Diàlegs Científics que es tornen a reiniciar el 17 de setembre "com alguna cosa relacionat amb Marie Curie, malalties com la SIDA, la diabetis, la hipertensió o el Parkinson, així com temes relacionats amb l'escalfament global, l'energia solar i altres energies alternatives.

Durant l'última Tertúlia Científica Diàlògica, AGORA va gravar alguns vídeos de l'activitat, que formaran part de la Guia Interactiva del projecte ScienceLit, per oferir tota la informació sobre com dur a terme l'activitat de forma interactiva.

Els participants van treballar el llibre Carta a la Gran Duquessa Christina de Galileo Galilei realitzant contribucions realment interessants.

També es van registrar entrevistes als participants i al moderador, de manera que podrien explicar la seva gran experiència participant en l'activitat.

Notícia feta per Àgora, Barcelona

El 14 de desembre de 2017 RIC Novo mesto va organitzar la seva quarta Tertúlia Científica. El tema de la trobada va ser "Terreny saludable", basat en un paràgraf del llibre anomenat Terreny fèrtil, un manual per a un sòl sa, escrit per D.Sc. Ana Vovk Korže. Els participants van debatre sobre la fabricació i l'ús de l'humus i sobre com aconseguir el millor sòl rendible.

També van discutir què ha de ser i què es pot fer per mantenir el sòl sa.

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=eu5MWJC6pLo

 

Notícia realitzada per Ric Novo Mesto, Esvolènia

DigiUP  és un projecte pretén millorar les competències digitals de les persones adultes en situació de risc social o en desavantatge a través de la implementació de "Grups Interactius", una Acció Educativa d'Èxit destacada de la Comissió Europea. 

El projecte consisteix en la implementació de "Grups Interactius" de formació en TIC's en els diferents països participants.

RESULTATS DEL PROJECTE:

Consortium:

                                                                                                            

Close