8 de Març

Després de l’èxit que va tenir el videofòrum de la pel·lícula “En tierra de hombres”, en commemoració al Dia Internacional de la Dona, el grup de dones de FACEPA  s’en va a dinar per celebrar-ho.

IMG-20160305-WA0025 IMG-20160305-WA0022 IMG-20160305-WA0020 IMG-20160305-WA0013 IMG-20160305-WA0028

 

 

 

A més a més les dones de FACEPA  hi aniran a la manifestació per commemorar aquest dia!

Si us voleu unir a nosaltres, ja sabeu on trobar-nos.

Esperem que pugueu gaudir d’aquest dia tan especial!!

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

CONFINTEA VI

Confintea VI, La nueva recomendación sobre el aprendizaje y la educación de adultos de la UNESCO (2015).

Para más información consultar el sigüiente enlace:

confintea_bulletin12_spa (1)

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Projecte dgiUP

El nostre projecte digiUP, grups interactius per a la inclusió digital através d’un diàleg intergeneracional, esta ara en línea d’ins del +projecte Erasmus.

La data d’inici del projecte serà el 31/12/2015 i finalitzarà el 30/12/2017.

Podeu consultar el programa en la següent pàgina web:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details-page/?nodeRef=workspace://SpacesStore/023ce799-5247-41d7-884d-a4e91083197b

 

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Pla d’Acció 2016-2020 de la Xarxa BCN Antirumors

Ja podeu consultar el nou  Pla d’Acció 2016-2020 que presenta La Xarxa BCN Antirumors  per lluitar contra la discriminació.

Aquest document estableix els reptes i les línies d’actuació fins al 2020 per lluitar contra aquesta xacra social.

Us convidem a que ho pugueu llegir!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

XI Fòrum contra les violències de gènere

Ja tenim les conclusions finals de les jornades de l’XI Fòrum contra les violències de gènere!

Podreru trobar tota la informació relacionada, des de conclusions llegides a la cloenda, els audios de les ponències, un video resum, fins a un álbum de fotografíes!
Per a més informació consulteu aquest link!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Voluntariat 2015

Des de FACEPA, es va fer un video promocionant el voluntariat!! 

Sabem que moltes entitats al igual que FACEPA, una entitat d’educació democràtica de persones adultes es sustenten en el voluntariat , i per això pensem que per ser voluntari/ària no és necessari tenir coneixements previs, sinó voluntat i ganes d’aprendre!

¡Qualsevol pot ser voluntari/ària! Hi ha moltes opcions per ser-ho, pel que cada persona pot tenir un lloc ideal.
 
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Grup multicultural

Bon dia a tots i totes!

Com sabeu el diàleg intercultural sempre ha estat present a FACEPA i a les seves entitats. Aquest curs volem donar un nou impuls al Grup Multicultural de manera que persones de diferents cultures continuïn trobant a FACEPA un espai d’intercanvi i coneixement.

La proposta es que cada sessió es realitzi a una associació o entitat diferent, facilitant d’aquesta manera la participació de tothom.

La primera de las reunions del curs la realitzarem el proper dijous 29 d’octubre a les 19h la seu de la FACEPA.

A més us fem arribar un cartell per tal de que pugueu fer difusió a la vostra entitat. Si voleu que traduïm la informació a algun idioma, feu-nos-ho saber i intentarem fer els tríptics i els cartells en aquest idioma per tal de que arribeu a tothom.

¡Esteu tots i totes convidades!

 

 

 

cartell informatiu reunió 29

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Formació al voluntariat: “Voluntariat i Aprenentatge dialògic: L’educació de persones adultes avui”

Des de FACEPA volem acomiadar-nos del curs reconeixent la feina que fan a les persones voluntàries de totes les entitats i animant a més persones a col·laborar en l’educació democràtica de persones adultes.

En aquesta línia, els dies 14, 15 i 16 de juliol realitzarem un curs de formació per al voluntariat titulat “Voluntariat i Aprenentatge dialògic: L’educació de persones adultes avui” de 18 a 21h a l’Escola d’Adults de la Verneda Sant Martí (C. Selva de mar 215, 5a planta)

Es realitzaran tres sessions, cadascuna d’elles complementaries però independents entre si:

1.      (Dia 14) Educació democràtica i aprenentatge dialògic.

2.      (Dia 15) Alfabetitzar avui.

3.      (Dia 16) Tertúlies Dialògiques.

Animem a participar del curs en la seva totalitat o en alguna de les sessions de formació a totes les persones col·laboradores, voluntàries i altres persones interessades de l’entitat.

Com sempre, el curs es gratuït però cal inscripció prèvia per tal de fer una previsió d’assistents. Us podeu inscriure directament a través del link https://goo.gl/Lk0MJh

Adjuntem el cartell de la Jornada per a facilitar la difusió.

Us hi esperem!

Sin título

————————————————————————————–

Desde FACEPA queremos despedirnos del curso reconociendo el trabajo que hacen  las personas voluntarias de todas las entidades y animando a más personas a colaborar en la educación democrática de personas adultas.

En esta línea, los días 14, 15 y 16 de julio realizaremos un curso de formación para el voluntariado titulado “Voluntariado y Aprendizaje dialógico: La educación de personas adultas hoy” de 18 a 21h en la Escuela de Adultos de la Verneda San Martín (C. Selva de mar 215, 5ª planta)

Se realizarán tres sesiones, cada una de ellas complementarias pero independientes entre sí:

1. (Día 14) Educación democrática y aprendizaje dialógico.

2. (Día 15) Alfabetizar hoy.

3. (Día 16) Tertulias Dialógicas.

Animamos a participar en la totalidad del curso o en alguna de las sesiones de formación a todas las personas colaboradoras, voluntarias y otras personas interesadas de la entidad.

Como siempre, el curso es gratuito pero requiere inscripción previa para hacer una previsión de asistentes. Puede inscribirse directamente a través del link  https://goo.gl/Lk0MJh

Adjuntamos el cartel de la Jornada para facilitar la difusión.

¡Os esperamos!

Sin título

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Diada de Sant Jordi

Las rosas y los libros llenan hoy nuestras calles de alegría y de historias magnificas. Desde las asociaciones y colectivos de educación de personas adultas que  realizamos Tertulias Literarias dialógicas queremos celebrar con vosotros y vosotras este día tan especial en el que reina la literatura.

Así que os animamos a seguir leyendo las mejores obras de la humanidad, ya que como dice Cervantes “El que lee mucho y anda mucho, ve mucho y sabe mucho”.

Feliz diada de Sant Jordi

ladiada

Posted in Uncategorized | Comments Off

Jornades de FACEPA 2015

El passat Dissabte 28 de febrer, vam celebrar les jornades sota el títol Fent Xarxa per l’Educació Democràtica de les Persones Adultes: la força dels participants endavant!. Les Jornades van ser tot un èxit amb la participació de més de 70 persones participants que es troben en processos de formació a diferents associacions, escoles i grups.

A la inauguració vàrem començar amb els discursos de del Sr. Ramón Terrassa i Cusí – Director General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya – i de la Sra. Adelaida Morte, persona participant com a representant de FACEPA.

A continuació a la taula rodona que portava per títol Moviment d’educació democràtica de persones adultes, la Sra. Ana Lebrón, va explicar els orígens de la federació i la creació de la Declaració dels drets de les persones participants en educació de persones adultes. Tot seguit, la Sra. Giedys Heinz va compartir la seva experiència i els seus somnis com a participant de Formació de Familiars a l’escola de la seva filla. Per concloure la taula rodona, es va visionar un vídeo fet per dones del Centre Penitenciari de Brians que estan participant en una tertúlia literària dialògica organitzada per FACEPA.

Tot seguit, el Dr. Ramón Flecha, Catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona va fer la xerrada sobre el Futur de la Educació de Persones Adultes, on va explicar les principals aportacions i canvis que el moviment d’educació democràtica de persones adultes liderat per els participants va fer en contraposició al model anterior així com les línies de futur de l’educació de persones adultes.

Després vam portar a terme el tant esperat moment de relació entre les associacions, l’espai de “Xarxa-Cafè” on vam intercanviar reptes, dificultats i solucions al voltant de quatre temes: tertúlies literàries dialògiques, voluntariat, finançament i participació a les entitats.

A ultima hora del mati i durant la tarda, va ser el moment dels grups de treball, de debatre, reflexionar i somiar conjuntament per acabar la jornada posant les principals conclusions en comú i compartint els somnis de futur.

Ara, des de FACEPA comencem a treballar per tal de fer realitat tots els somnis i propostes sorgides en el marc d’aquestes jornades, que, tal i com es va dir en la inauguració son les primeres del 2015 però no les ultimes, sinó que se’n faran més al llarg de l’any per seguir fent aquest procés de reflexió.

Des de la FACEPA aquest 2015 emprenem un gran repte:fer un pas endavant com a moviment d’educació democràtica de persones adultes, seguir avançant i recollint totes les propostes i demandes sorgides des dels diferents espais.

En breu publicarem les fotografies, les conclusions i un petit vídeo resum de la jornada.

Posted in Uncategorized | Comments Off